Почистване на дивана от урина, как и с какво?


Днес от фирма Мебеле ЕООД бяхме при клиент, чиито домашен любимец обича да си „запазва“ място на дивана и го прави така, че да не искаш да му го вземеш! Уринирането на кучета, котки, малки деца, а понякога и на много възрастни хора по дивана се случва често и трябва да се търси решение на проблема с ароматите. Едно такова решение е обезмирисяване и дезинфекция чрез пране на дивана от фирма за почистване. Как се прави подобно почистване (обезмирисяване), вижте по-долу.

За да се справите в подобна ситуация трябва да имате определени знания в почистването както и информация за това дали е може меката мебел да се мокри, защо ли? Защото има производители на меки мебели които изрично предупреждават в упътването си за експлоатация и поддръжка на мебелите да не се почистват с течности! Ако не знаете как се проверява това и как да си решите проблема, ние сме насреща за компетентно мнение и действия.

Как успяваме да почистим мебелите от неприятни миризми

Използваме професионални перящи прахосмукачки за тапицерии и специално разработени препарати за пране на текстилни материи. Освен петната по дамаската, ние имаме и решение за обезмирисяване на диваните и фотьойлите ви, но не като прикрием неприятната миризма с друга по-силна и по-добре ухаеща (с ароматизатори), а с ензими които унищожават източника на неприятната миризма. Вижте как го правим в няколко стъпки:
  1. Машинно нанасяме препарат-дезинфектант в дълбочина по седящите части на меката мебел, след 10 минутен престой на дезинфектанта площите се изплакват отново машинно с гореща вода.
  2. Впръскваме течност в чието съдържание има бактерициди (живи организми) които се насочват право към източника на неприятната миризма и буквално го изяждат. Това е 100% безвредно за хора и домашни любимци и работи безупречно! След 15 минутно изчакване се преминава към машинно извличане на мръсотията от дамаската, както и на препаратите които впръсквахме по-рано.
  3. Последната стъпка се изразява в нанасяне на ароматизирана вода по тапицерията, след което същата се изплаква с омекотител за дамаски.

Това са трите важни стъпки ако желаете да се отървете от миризмата на урина по дивана.
  • Забележка: Всички изброени стъпки се прилагат с професионални машини за почистване на мека мебел, а не ръчно!

Обезмирисяването и изпирането на мека мебел са процеси при които се изискват познания за дамаските, правилно използване напрепаратите и разпознаване на различните видове замърсявания.
Успешното почистване на дивани от следи на домашния любимец обаче не Ви гарантира, че той няма да се върне отново, за това трябва да се грижите Вие, като се опитвате да го възпрепядствате или дресирате.
И един съвет, не чакайте кучето или котето да „запази“ местата по цялата гарнитура, намерете решения за почистване на мебелите още след първия път, това определено увеличава шансовете за 100% успешно обезмирисяване и почистване на меката мебел.


Коментари